Elvis verzameling - Albert Draaisma - Muurling

Elvis presentatie op beurs

Omdat ik uit een echte verzamelaars familie kom, ben ik ook op zeer jonge leeftijd met het verzamelvirus besmet geraakt. Waren dat toen nog stickers, sleutelhangers, frisdrank blikjes, postzegels, Heinekenbier artikelen, Suske & Wiske stripboeken en knijpbeestjes, is dat vanaf mijn 16e /17e jaar overgegaan in het verzamelen van Elvis Presley artikelen.

Het begon allemaal met de muziek. Mijn ouders draaiden af en toe wel eens platen van Elvis en dat vond ik toen erg leuke muziek. Toen ik iets ouder werd en de 1e computer zijn intrede deed bij ons thuis ben ik op zoek gegaan naar andere muziek van Elvis, en kwam ik erachter dat er veel meer mooie muziek was dan dat ik altijd hoorde. Op mijn verjaardag kreeg ik toen van mijn ouders een tribute (zegel) ring met de afbeelding van Elvis erin. Een paar weken later kreeg ik van een nicht een spiegel van Elvis en zo is mijn verzameling begonnen. In zeer korte tijd kwamen er een aantal spullen bij, en was mijn verzameling een feit! Toen leerde ik Jochum kennen, en we zijn samen verdergegaan met de Elvis Presley verzameling.

We gaan graag naar rommelmarkten en kringloopwinkels om te kijken of er ook iets voor onze verzameling te scoren is, maar dat valt niet altijd mee. Vaak worden er hoge prijzen gevraagd of is het van zeer slechte kwaliteit. Wat dat betreft zijn we daar wel een beetje kritisch in geworden, en is het voor ons een sport geworden om een leuk item te vinden voor een kleine prijs. Ook snuffelen we vaak internetsites af, of er ook nog leuke dingen te koop zijn, vooral Marktplaats. In 2009 zijn we lid geworden van de Nederlandse/Belgische fanclub “ElvisMatters”, waar je ook leuke dingen kunt kopen als je lid bent, en blijven we op de hoogte van alles wat er in Elvis-land gebeurt.

In november 2014 zijn wij genomineerd voor de: “Dutch Collectors Award”. Een jaarlijkse verkiezing die georganiseerd wordt door het blad: “Verzamelen Magazine” en de “Verzamelaarsbeurs” in Utrecht. De uitreiking van de prijs vond plaats tijdens de “Verzamelaarsbeurs” in de Jaarbeurs in Utrecht. Helaas hebben wij de Award niet gewonnen, maar met de nominatie waren wij al heel erg blij. Deze kwam voor ons als een totale verrassing en het geeft toch aan dat je goed met je verzameling bezig bent.

Onze website is te bezoeken op het adres: https://elvisverzamelaars.nl/

Elvis - Albert