Huisjesslakken verzamelaar

Huisjesslakken 1

Bakkes slakken wie bedenkt het om vieze slakken te gaan verzamelen, deze reactie hoor ik vaak als ik exposeer. Ook al verzamel ik geen echte slakken veel mensen verafschuwen slakken! Mijn naam is Iet Paap- Kamminga, ik woon in Zuidhorn, ben in 2002 begonnen met het verzamelen van huisjesslakken. Mijn verzameling bestaat  uit landslakken , waterslakken horen niet in mijn verzameling thuis.

Als verzamelaar krijg ik regelmatig de vraag hoe kom je er toe om huisjesslakken te verzamelen waarom bv. geen muizen!. Toen vroeg ik mij af, wat vind ik nu zo leuk aan de huisjesslakken. Ik werk graag in de bloementuin dan kom je altijd wel en slak tegen, dan heb ik altijd de behoefte de slak even op mijn hand te zetten en te wachten tot de voel/ruiksprietjes en de ogen op steeltjes naar voren komen. Alleen de huisjesslak fascineert mij, naaktslakken laat ik liggen!

Verzamelen is leuk en vooral als je iets verzameld waar je om moet zoeken, en waar je moeite voor moet doen om het te vinden. Regelmatig gaan we naar een kringloopwinkel of een rommelmarkt, als je dan weer een huisjesslak hebt gevonden  kun je daar blij van worden.

Het is voor mij wel belangrijk dat de verzameling blijft groeien. Als je weer een nieuw exemplaar hebt gevonden kan het zijn dat je de hele opstelling van je verzameling weer gaat veranderen en dan heb je er weer een andere kijk op.

De aanleiding van mijn verzameling was dat ik graag een slak bij de voordeur wilde hebben, ik was  in verschillende beeldentuinen geweest, had daar mooie beelden  van huisjesslakken gezien maar ik had een probleem, de prijs van de beelden van een slak was boven mijn budget. Onze jongste dochter is keramiste, werkt dus veel met klei en zij bood aan om een slak voor mij te maken. Prototype van de slak was klaar,  maar door de plotselinge inval van de winter heeft de klei slak de winter niet overleefd. Ik had toen wel een aantal kleine beeldjes van slakken gevonden , wat als iets simpels begon is uitgegroeid tot zo’n  350 huisjesslakken.

Mocht u op het gebied van huisslakken nog iets hebben liggen waarvoor u geen bestemming hebt . Elke slak groot of klein het materiaal maakt niet is bij mij hartelijk welkom en zal worden opgenomen in mijn verzameling.

U kunt mij bereiken via het volgende e-mailadres: Iet Paap