Henk Pauw - Pauwenverzameling

Pauwen sigarenbandje

Het verzamelen doe ik al vele jaren. De verzamelingen die ik heb gehad zijn reclamepaperclips, postzegels, deze heb ik door omstandigheden weggedaan. Maar het verzamelen zit er nu eenmaal in en dat heeft ertoe geleid dat ik nu met deze verzameling in 1985 ben begonnen. Dit heeft mij doen besluiten om in 2007 lid te worden van Samzam. Het is wel bij toeval ontstaan door dat iemand mij op een verzamelbeurs een ansichtkaart liet zien van mijn woonplaats IJsselstein, met daarop een pronkende Pauw. In de pauwenstaart zijn 5 afbeeldingen uit IJsselstein op te zien. Deze kaart, waarschijnlijk uit ongeveer 1905, deed mij wel wat, zodat daar mijn liefde voor de Pauwen uit is ontstaan. Ook natuurlijk vanwege mijn achternaam ben ik daar mee begonnen om een verzameling op te zetten. Ik ben dan ook heel trots op dat mijn verzameling zo gegroeid is, dat ik er nu ook mee ga exposeren op evenementen en beurzen om het zo te kunnen laten zien en daar tevens te bekijken of er meerder verzamelaars van zijn zodat wij misschien het een en ander kunnen uitwisselen. Tevens ben ik met mijn verzameling al enkele malen op de televisie geweest en diverse artikelen in tijdschriften gehad.

Persoonlijk vind ik het ook dan een mooie vogel, met een grote kleurenpracht. Vooral de blauwe pauw die wij kennen en soms bij de kinderboerderijen wel eens rondlopen. Maar ook de witte pauwen o.a. bij kasteel Staverden (gemeente Ermelo) is een lust om ze te zien als ze de staart veren (na de rui (vanaf januari)) weer terug hebben om daarmee te pronken. 

Ik verzamel alles van en over Pauwen o.a.: Lucifersmerken, suikerzakjes, postzegels, munten, penningen, beeldjes, artikelen over en van Pauwen, ook in tijdschriften (zo mogelijk het gehele tijdschrift) foto’s, boeken waar die in of op voorkomen. Ook zijn er bier- en wijnetiketten, en zo nog veel meer artikelen voor mijn verzameling. Samengevat verzamel ik alles waar de Pauw maar in, op of voorkomt. Er is nog genoeg om te blijven verzamelen.

Bovendien kan ik nu mijn verzameling laten zien aan andere mensen, om hen zo deelgenoot te maken van mijn verzameling. Daar mee hoop ik nog veel op stap te gaan door het land.

Henk Pauw
henkpauw@hetnet.nl
Tel. 030 6885264 / mob. 06 21905654