Henk Hulsman - Verzameling Treinen

Henk Hulsman

Henk verzamelt al jaren attributen van de Nederlandsche Spoorwegen en daarnaast allerlei voorwerpen in de vorm van een trein of met een afbeelding van een trein. De verzameling is, zoals veel verzamelingen, toevallig begonnen. Eind jaren zeventig was er op school van de zonen een project over vervoer. Omdat Henk toen bij de NS werkte kwam het verzoek of hij misschien iets van de Spoorwegen had om tentoon te stellen. Hij verzamelde van alles bij elkaar en dat was tijdens het project op school te zien.

Toen het project afgelopen was kwam alles weer naar huis. Jammer om de spulletjes weg te doen en al snel kwam er van alles bij, wat uiteindelijk resulteerde in de uitgebreide verzameling die nu bestaat uit NS-spoorboekjes, folders, postzegels, ansichtkaarten, speelgoedtreintjes, fluitjes, (kinder)boeken, spelletjes, enz. Zo’n grote verscheidenheid, teveel om op te noemen.

En er komen nog steeds dingen bij en die komen overal vandaan. Uit kringloopwinkels, rommelmarkten, via Marktplaats en ook tijdens vakanties wordt er naar treinen gezocht. Henk laat zijn verzameling graag aan anderen zien en omdat hij 40 jaar bij de NS werkte kan hij daar ook het één en ander over vertellen, zodoende wordt het dus: kijken en luisteren.